පිරිසුදුවට පාන්, බනිස් අපිම හදමු

සැප්තැම්බර් 4, 2019

ගෙදර පුංචි බේකරියක්

දිවා ආහාරය කෙසේ වෙතත් උදෑසනට වාගේම රාත්‍රියට පාන්, බනිස්, ඉඳිආප්ප වාගේ දෙයක් ආහාරයට ගන්නයි අපේ වැඩිදෙනකු හුරුවී සිටින්නේ. විශේෂයෙන්ම පාන්, බනිස් වාගේ බේකරි නිෂ්පාදන නම් කඩෙන් හෝ බේකරියකින් මිලදී ගන්නා නමුදු ඒවායේ ගුණාත්මකබව පිළිබඳ නම් සෑහීමකට පත්විය නොහැකියි.

මන්ද මේ බේකරි නිෂ්පාදන සඳහා භාවිතකරන ඊස්ට්, රසකාරක ආදිය නියමිත ප්‍රමාණවලට වඩා වැඩියෙන් භාවිත කිරීම මත විවිධ අපහසුතාවලට මුහුණදීමට බොහෝ විට සිදුවේ. එබැවින් කටට රසට වාගේම පිරිසුදුවට, ගුණාත්මක බවින් ඉහළ පාන්, බනිස් වාගේ දෙයක් මිලදී ගැනීම නම් තරමක් අසීරුයි. ඒ නිසාම මේවාගේ බේකරි කෑම වර්ග කිහිපයක් ගෙදරදීම සකසා ගන්නා ආකාරය ඔබට කියාදෙන්නට අපි අදහස් කළෙමු.

විශේෂයෙන්ම විවේකී සති අන්තයේ පවුලේ සාමාජිකයන් හැමෝම එකතුවෙලා රසවත්ව මේවා හදන්න පුළුවනි. ඒ විතරක් නෙමෙයි කට්ටියටම උණු උණුවෙන්ම රස බලන්නත් පුළුවනි.

උපදෙස් හා ඡායාරූප
ඉතාලියේ පර්මා හි සූපවේදිනී
ජනනී ගුරුසිංහ